Aarde therapie

Aardetherapie is gericht op (lichamelijke) kracht en weerbaarheid. Het leert kinderen contact maken met hun kern en ook daar bij te blijven. Bewegend, leren kinderen in balans te blijven en stevig met beide voeten op de aarde te staan.

Aarde gaat ook over je lichaam en het goed onderhouden er van. Daarom wordt het thema voeding ook binnen het aardeprogramma meegenomen.

Evenwichtig aarde

Kinderen met evenwichtig aarde durven nieuwe dingen uit te proberen en kunnen zelfstandig (ca 15 min bij jonge kinderen) aan een taakje werken en deze afmaken. 

Bij evenwichtig aarde nemen kinderen geen onnodige risico’s en passen ze goed op hunzelf. Kinderen kunnen hierdoor enerzijds flexibel meebewegen en anderzijds grenzen aangeven.

Te veel of te weinig aarde

Bij te veel aarde, zijn kinderen extreem gefocust op veiligheid en houden kinderen vast aan het oude. Ze kunnen materialistisch zijn ingesteld en zeer perfectionistisch zijn. Kinderen zijn minder flexibel en kunnen daardoor moeilijk omgaan met veranderingen. Ze hebben hierdoor eerder angsten omdat ze zich niet veilig voelen binnen of buiten hunzelf.

Bij te weinig aarde zijn kinderen niet standvastig genoeg en te vloeibaar, waardoor kinderen te flexibel zijn en onvoldoende weerbaar. Vaak ervaren deze kinderen weinig innerlijke kracht. Voelen zich ongeaard en zijn daardoor laag belastbaar.

Werkwijze aarde therapie

  • Verbeteren Ik-kracht
  • Verbeteren stevig gronden en staan
  • Verbeteren weerbaarheid
  • Verbeteren lichaamsbewustzijn, balans en geurprikkels
  • In kaart brengen voeding en eventueel adviezen

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zoons. Houdt van dieren en natuur. Logopedist, therapeut en ervaringsdeskundige hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking. Werkt in haar eigen logopediepraktijk Ademklank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *