holistische therapie

Liever een natuurlijke benadering en therapie voor je hoogsensitieve kind of bij prikkelverwerkingsproblemen? Dan is methode natuurpikkels iets voor jullie.

Middels een intakegesprek, een natuurprikkelvragenlijst en prikkelonderzoek, bekijken we op welk niveau hulp ingezet wordt.

Een natuurlijke en holistische therapie voor hoogsensitiviteit en prikkelverwerking

De gehele methode Natuurprikkels bestaat uit 5 programma’s:

  • Aarde programma; (fysiek); voeding (eten en drinken), reflexen, kracht-oef, veiligheid, weerbaarheid, geankerd zijn, zintuig: geur
  • Water programma; (emotioneel); emoties, innerlijk voelen (gevoelens), bewustzijn, coördinatie-oef, vloeiende bewegingen, grenzen, zintuig: smaak.
  • Lucht programma; (mentaal); aandacht, concentratie, adem, analyseren, relativeren, plannen, communicatie, balans-oef, zintuig: voelen.
  • Vuur programma; (de wil); creativiteit, durven, actie-reactie, zelfvertrouwen, ik-kracht, doen, motivatie, zelfbeeld, zintuig: zien.
  • Ether programma; (de ruimte); frequentie, luisteren, ritme, muziek, zintuig: horen.

Praktijkvoorbeeld middels methode natuurprikkels van een hoogsensitief kind

Een meisje van 7 jaar. Hoogsensitief. Ze huilt gauw bij een verdrietige film of als er iets gebeurt in de klas. Ze kan niet tegen boosheid. Ze weet precies wat iemand nodig heeft en helpt daarom graag. Ze is snel teruggetrokken, maar haar ouders vinden haar niet verlegen. Dit meisje heeft mogelijk veel water.

Aan de andere kan heeft ze moeite heeft met verandering en voelt ze zich snel onveilig. Ze is niet stevig geankerd in haarzelf. Er is mogelijk een te kort aan aarde.

Er wordt middels de natuurprikkeltherapie gewerkt aan element aarde (fysieke kracht) om balans in het lichaam te herstellen. Oefeningen uit het aardeprogramma helpen haar krachtiger te maken en bij haar zelf te blijven.

Het kan voorkomen dat na het toevoegen van meer aarde, andere elementen in beweging komen. Bijv. door meer aarde, wakkert vuur aan en durven (element vuur) kinderen meer dan voorheen.

Vraag de brochure aan!

Goed om te weten!

Natuurprikkeltherapie programma’s element aarde, water, lucht en vuur zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur rondom HSP, reflexen, Sensorische Informatieverwerking, Spel en Yoga. Het is een “down to earth” programma.

Echter voor ouders en kinderen die antwoorden zoeken vanuit de spirituele hoek, is element licht; energetische therapie een goede methode voor jullie.

Wanneer je graag vanuit spiritueel of energetisch punt hulp wilt, geef dit dan aan op het prikkelformulier.

Meer informatie over hoogsensitiviteit en prikkels?

Benieuwd of jouw kind ook hoogsensitief is? Doe de hoogsensitiviteitsstest.
Meer weten over hoogsensitieve kinderen en een sterke wil? lees hoogsensitief en sterke wil

Meer informatie over prikkels? Lees prikkelverwerkingsproblemen