Het luchttherapieprogramma gaat over communicatie, aandacht en adem. Lichamelijk staat het voelen centraal. Met name het voelen met onze handen (tactiele sensorische informatie). We knuffelen en raken mensen aan, omdat we liefde voor hen voelen. Met element lucht wisselen we dit uit door iets te geven, in aanraking of met woorden. 

Daarom staat in het luchtprogramma ons gevoel en informatie delen centraal. Hoe vertel je rustig wat je voelt, wilt of hebt meegemaakt?

Het luchtprogramma is geschreven door een logopedist en heeft als doel, aandacht en concentratie te verbeteren, ademhaling te verbeteren en spraak/taalontwikkeling te verbeteren. Maar ook om te leren te geven.

Evenwichtig lucht

Kinderen met evenwichtig lucht zijn o.a. nieuwsgierig, kunnen keuzes maken, zijn gefocust om taken te volbrengen, kunnen in balans geven en nemen en informatie met buitenstaanders delen.

Te veel of te weinig lucht

Kinderen met te veel lucht blijven wikken en wegen, piekeren, ervaren vaak een vol hoofd, kunnen moeilijk keuzes maken en spreken soms (te) veel. Ze geven veel van hunzelf aan anderen. Aanrakingen komen te heftig binnen. Ideeën kunnen moeilijk praktisch worden vormgegeven.

Kinderen met weinig lucht kunnen verlegen zijn, hebben vaak geen wensen of ideeën ergens over. Chaotisch, weinig georganiseerd, praten weinig met anderen of kunnen moeilijk uit hun woorden komen. Sommige kinderen hebben spraak- of taalproblemen of aandacht- en concentratie problemen. Ze kunnen moeite hebben met hun liefde uiten in lichaam of met woorden. Ze zijn eerder ondergevoelig voor aanrakingen.

Element lucht therapie:

  • Mindfulness en meditatie
  • Verbeteren ademhaling
  • Verbeteren communicatie
  • Verbeteren aandacht en concentratie
  • Verbeteren tactiele prikkels

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zoons. Houdt van dieren en natuur. Logopedist, therapeut en ervaringsdeskundige hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking. Werkt in haar eigen logopediepraktijk Ademklank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *