Natuurgeneeskunde

Binnen de natuur spel- of prikkeltherapie kun jij en jouw kindje adviezen ontvangen over het bevorderen van het proces met behulp van hulpjes uit de natuur (of natuurgeneeskunde). Soms zijn deze hulpjes al onderdeel van de therapie. Wens je advies contact gerust. Zie hieronder welke mogelijkheden er zijn:

Kristallen en edelstenen

kinderen kunnen op advies een krachtsteen ontvangen. Een krachtsteen staat voor een eigenschap die het kind nodig heeft om zich krachtig te voelen of om beter te aarden. Krachtstenen kunnen als een soort ankertje worden gedragen. Krachtstenen zijn goed inzetbaar bij kinderen met te weinig aarde of te veel water.

Etherische oliën

Etherische oliën zijn krachtige hulpjes die rust bieden door gebruik te maken van zintuig geur. Zintuig geur hoort bij element aarde en past goed bij kinderen met onevenwichtig aarde en lucht.

Kruidentheeën

Heerlijke warme dranken helpen om meer rust te ervaren of juist om wat meer energie te geven. Past goed bij kinderen met onevenwichtig water en vuur.

Krachtdieren

Dieren bevatten natuurlijke eigenschappen die we als metafoor kunnen gebruiken voor eigenschappen die het kind nodig heeft of aan het ontwikkelen is, of eigenschappen / talenten die het kind tot zijn of haar beschikking heeft zichtbaar te maken. Door een afbeelding, beeldje, een veer o.id. van een krachtdier bij je te dragen kan dit fungeren als ankertjes in het dagelijks leven. Hulp van een krachtdier past goed bij kinderen met onevenwichtig vuur en aarde.

Bach-bloesems

Bach-bloesems zijn krachtige natuurhulpjes om in te zetten bij onevenwichtig lucht en water. Kinderprikkeltherapie kan je adviseren welke Bach-bloesem geschikt is voor jouw kind. Zintuig smaak- en voelen. Ook kunnen bloemen fungeren als ankertjes voor jouw kind.

Kleuren

Om bepaalde kleuren of lichtkleur toe te voegen in het leven van je kind kun je evenwicht brengen in onevewichtig vuur en lucht. Ook een mandala tekenen / kleuren is een manier om lucht en vuur te balanceren. Maakt gebruik van zintuig zien en voelen. Kinderprikkeltherapie adviseert jou en jouw kind welke kleur voor nu van toepassing is.

Klanken en geluid

Klanken en geluiden, horen bij element ether. Geluiden bestaan uit trillingen en hoort bij zintuig horen. Trommelen, muziek, klankschalen, spiritflutes, Bineral Beats, natuurgeluiden zijn behulpzame hulpjes voor het verbeteren van element ether.

Liefde en licht

Dit zijn de krachtigste hulpjes uit het universum die altijd aanwezig zijn.

Mocht je vragen hebben over de natuurgeneeskunde kant van de natuur spel- of prikkeltherapie, het toepassing van bovenstaande natuurhulpjes of wens je advies welke edelsteen bij je kindje past, neem gerust contact op.