smaak prikkels

Overgevoelig in het mondgebied

Bij overgevoeligheid is een kindje bang voor een vieze mond of heftige smaak. Veegt zijn mond tijdens het eten vaak af. Wil het kind bepaalde structuren niet eten of kan het kindje bepaalde smaken niet verdragen. Iets is al gauw te scherp, te warm enz. Tevens kan tandenpoetsen als hinderlijk worden ervaren.

Ondergevoelig in het mondgebied

Wanneer het mondgebied ondergevoelig is, bestaat er meer kans op verslikken en kwijlen. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan met kauwen en kan het eten niet goed verzameld worden en blijven er etensresten achter in de mond. Een kindje merkt vaak niet op dat zijn/haar mond vies is. Of kiest voor een heftige smaak om de smaak te ervaren.

Wat kan kinderprikkeltherapie betekenen?

Bij over- of een ondergevoeligheid in en rond het mondgebied hebben kinderen meer kans op het ontwikkelen van eet- drinkproblematiek, maar ook spraak/taalproblematiek. Lees hier verder

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zoons. Houdt van dieren en natuur. Logopedist, therapeut en ervaringsdeskundige hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking. Werkt in haar eigen logopediepraktijk Ademklank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *