tactiele prikkels

Overgevoelig voor aanraking

Bij overgevoeligheid voor tactiele prikkels ervaren kinderen weerstand bij verzorgingsrituelen als tandenpoetsen, nagels knippen en haren wassen. Daarnaast houden deze kinderen niet van knuffelen, kriebelen en gaan niet gauw bij je op schoot zitten. 

Kaartjes moet uit kleding worden geknipt en naden van sokken voelen vervelend. Activiteiten als vingerverven en koekjes bakken zijn niet hun favoriet. Ze vinden het vies om dingen aan te raken.

Ondergevoelig voor aanraking

Bij ondergevoeligheid waarschuwt het tactiele systeem te laat of onvoldoende voor gevaar. Een kind neemt pijnprikkels minder snel waar of hard is in het aanraken van anderen. Daarnaast merkt een kind vaak niet op, dat mond of handen vies zijn. Schoenen verkeerd om aangetrokken of kleding dat gedraaid om het lichaam heen zit, wordt niet opgemerkt.

Ga terug naar het zintuigen overzicht om meer te weten te komen!

Wat kan Kinderprikkeltherapie betekenen

Het spel- en natuurprikkelprogramma met name element lucht programma helpt bij het verbeteren van de verwerking van tactiele prikkels.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zoons. Houdt van dieren en natuur. Logopedist, therapeut en ervaringsdeskundige hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking. Werkt in haar eigen logopediepraktijk Ademklank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *