yogatherapie

Start: voorjaar 2022. €7,50,- per les, Strippenkaart van 10 lessen voor €70,- (5 euro korting). Proefles is altijd gratis. Kom gerust kijken. Yogalessen worden zo veel als mogelijk buiten gegeven en in groepjes van 3-7 personen.

Werkwijze Sensory yoga en mindfulness

De yoga-avonturen van kinderpikkeltherapie zijn gebaseerd op natuur gerelateerde thema’s en vanuit de sensory yogatherapy opgebouwd. Dit betekent dat de groepen worden samengesteld op basis van de van de prikkelverwerking. Een intake vindt plaats om te kijken in welke yogagroep jouw kind het best past.

  • Aarde groep (voor kinderen die snel overgevoelig zijn voor prikkels),
  • Water groep (voor kinderen die langere tijd overprikkeld zijn geweest),
  • Vuur groep (voor kinderen die ondergevoelig zijn voor prikkels),
  • Lucht groep (voor kinderen met een volhoofd en daardoor moeite hebben om in het lichaam aanwezig zijn),

De lessen worden zo veel als mogelijk buiten gegeven, maar kunnen ook binnen gegeven worden. Ook is het mogelijk om één op één yoga te volgen.

Over Yoga-ervaring en opleiding

Mijn passie voor yoga is ontstaan, toen ik zelf het effect van yoga had ontdekt. Sinds 2018 volg ik Dru-yoga. Een rustige yogavorm, waarbij je leert om goed bij jezelf te blijven en de stilte in jezelf te vinden. Ik merkte meer rust in mijn dagelijks leven en voelde mij fitter.

Als logopedist zet ik yoga-houdingen in tijdens mijn behandelingen en ik merk dat kinderen het super leuk vinden en daardoor de therapie nog meer een feestje wordt. Sinds dec 2020 ben ik officieel geschoold in de kinderyoga, zodat ik het yogaplezier door kan geven in kleine groepjes.