speltherapie

Wens je meer begrip en een nog hechtere band met je prikkelgevoelige jonge kind? Heb je vragen hoe je samen kunt spelen om prikkelverwerking, sociale- emotionele- spraak- en taalontwikkeling te verbeteren? Speltherapie is dan een goede methode voor jullie.

Spelen is belangrijk voor de algehele ontwikkeling van je kind. Spelen zorgt voor wederzijds plezier en dit sterkt de band. Daarnaast doet jouw kind verschillende soorten sensorische ervaringen op en ontdekt veel nieuwe dingen. Spelen is daarom goed voor de sociaal-emotionele, en spraak- taalontwikkeling.

Prikkelspel is de combinatie van Sensorische Informatieverwerkingstherapie en spel, geschikt voor baby’s en kinderen tot en met 6 jaar.

Wanneer prikkelspeltherapie

Soms kan het voorkomen dat jouw kindje moeite heeft om tot spel te komen. Het niet tot spel kunnen komen kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden doordat prikkels anders verwerkt worden. Of dat in contact gaan met de omgeving bij jouw kind anders verloopt.

Kenmerken zijn bijvoorbeeld:

  • Kort en vluchtig spel (binnen een korte tijd ligt de hele kamer vol speelgoed en er is nergens mee gespeeld).
  • Eenzijdig spel (jouw kind herhaalt steeds hetzelfde spel of wil alleen met hetzelfde speelgoed spelen).
  • Je kind betrekt jou als ouder niet bij het spel. Spelen gebeurt meestal naast jou i.p.v. met jou.
  • Je kind gebruikt geen geluidjes of taal tijdens spel.

Werkwijze prikkelspeltherapie

Samen met jou als ouder ga ik op zoek om aansluiting te vinden met jullie ouders en jou/jullie kind. Middels spel leren we plezier te delen, waardoor een hechtere band tussen ouder en kind ontstaat.

Daarnaast onderzoek ik de prikkelverwerking en maak ik spel passend bij de prikkelverweking van je kind. Vervolgens krijg je tips om middels prikkelspeltherapie de algemene ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem gerust contact op!