speltherapie

Wens je meer begrip, plezier en een nog hechtere band met je prikkelgevoelige jonge kind? Heb je vragen hoe je samen kunt spelen om prikkelverwerking, sociale- emotionele- spraak- en taalontwikkeling te verbeteren? Floorplay is dan een goede methode voor jullie.

Spelen is belangrijk voor de algehele ontwikkeling van je kind. Spelen zorgt voor wederzijds plezier en dit sterkt de band. Daarnaast doet jouw kind verschillende soorten sensorische ervaringen op en ontdekt veel nieuwe dingen. Spelen is daarom goed voor de sociaal-emotionele, en spraak- taalontwikkeling.

De achtergrond van speltherapie?

Natuur speltherapie is een combinatie van Floorplay, Sensorische Informatieverwerkingstherapie, spel en gebruik van hond en natuur (hulpjes), geschikt voor kinderen vanaf 0 tot ca. 7 jaar.

  • Kinderen met autisme
  • Kinderen met spraak-taalproblemen
  • Kinderen met problemen in de prikkelverwerking
  • Kinderen met gedragsproblemen

FloorPlay is o.a. gebaseerd op Floortime van Stanley Greenspan en Serena Wiebers en het PLAY-project van Rick Solomon uit de VS.

Middels Floorplay krijg je als ouders tools aangereikt om weer of meer in contact te komen met jouw jonge kind. Floorplay helpt jonge kinderen naar een nieuwe ontwikkelingsfase / mijlpaal. Het ervaren van wederzijds plezier staat hierbij voorop.

Werkwijze speltherapie

Samen met jou als ouder ga ik op zoek om aansluiting te vinden met jullie kind. Middels spel leren we plezier te delen, waardoor een hechtere band ontstaat. Elementen uit de natuur of spelen met een hond behoren tot te mogelijkheden.

Daarnaast onderzoek ik de prikkelverwerking en maak ik spel passend bij de prikkelverweking van je kind. Vervolgens krijg je een spelplan en spraak/taalplan mee om de algemene ontwikkeling en communicatie van je kind te stimuleren.

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem gerust contact op!