Kinderprikkeltherapie

Kinderprikkeltherapie heeft de afgelopen 10 jaar verschillende (HBO) opleidingen, cursussen, ervaring en kennis opgedaan rondom reflexen, hoogsensitiviteit, prikkelverwerking, AAI, spel en yoga. Al deze kennis en ervaring zijn samengevoegd tot één dier- en natuurtherapie. Methode: Natuurprikkels

Momenteel kun je bij Kinderprikkeltherapie terecht voor vier verschillende therapieën.

Individuele therapie voor ouder en kind

 • (Natuur)Speltherapie; voor verbeteren van de band tussen ouder en jouw jong prikkelgevoelig kind, voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak- en taalontwikkeling, voor kinderen met autisme, problemen in de prikkelverwerking of een ontwikkelingsachterstand.
 • (Natuur)prikkeltherapie; (methode Natuurprikkels en Animal Assisted Therapy); een zelf geschreven alomvattende therapie voor verbeteren prikkelverwering op lichamelijk, emotioneel, mentaal en ruimtelijk niveau. Deze therapie bevat lichaamsgerichte oefeningen; maakt gebruik van spel, creativiteit, communicatie en kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Trainingen en workshops in groepjes of individueel

 • Sensory yoga en mindfulness voor kinderen; yoga afgestemd op sensorische voorkeuren van elk individu of groep. Er zijn verschillende yoga groepen:
  – aarde groep (voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels),
  – water groep (voor kinderen die langere tijd overprikkeld zijn of geweest),
  – vuur groep (voor kinderen die ondergevoelig zijn voor prikkels),
  – lucht groep (voor kinderen met een volhoofd, waardoor verbinding en prikkels in het lichaam minder goed worden waargenomen).
  Bovenstaande sessies kunnen ook individueel plaatsvinden of er kan een programma op maat worden geschreven.
 • VIDA – weerbaarheidstraining; VIDA betekent “leef!”. Het is een weerbaarheidstraining gebaseerd op theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots & Water-training. De training laat jouw kind lichamelijk ervaren wat er nodig is om de balans te vinden tussen het gehoor geven aan de eigen grenzen en de verbinding met de mensen in de omgeving.