vestibulaire prikkels

Overgevoelig voor vestibulaire prikkels

Bij overgevoeligheid voor vestibulaire prikkels (evenwichtsprikkels) kan je kindje het lastig vinden om bewogen te worden door anderen. Tevens heeft je kindje voorkeur voor rustige en zittende spelletjes. Het kan snel duizelig worden bij bewegingsactiviteiten. Omdat de prikkel te heftig binnenkomt, kan het kind niet vertrouwen op zijn lichaam, waardoor en dus houdingsonzekerheden ontstaan.

Ondergevoelig voor vestibulaire prikkels

Bij een ondergevoeligheid vinden kinderen het vaak heerlijk om rondgedraaid te worden en zoeken kinderen juist bewegingsactiviteiten op. Ze ervaren geen risico’s bij hoog in bomen klimmen. Hierdoor kunnen kinderen vaak vallen of zich steeds stoten, omdat het lichaam geen gevaar registreert voor de bewegingen die het kind maakt.

Wat kan kinderpikkeltherapie betekenen?

Yogaprikkeltherapie en natuurprikkeltherapie element aarde, zijn goede programma’s voor kinderen met evenwichtsproblemen.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zoons. Houdt van dieren en natuur. Logopedist, therapeut en ervaringsdeskundige hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking. Werkt in haar eigen logopediepraktijk Ademklank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *