vuur therapie

Vuur staat voor warmte, liefde, passie, actie, lef en doen. Vuur kun je niet horen of goed aanraken, maar wel zien. Vuur gaat daarom over visie en creatie.

Het vuur therapieprogramma is gericht op korte krachtige bewegingen in combinatie met creatieve uitingen als werken met kleur, bouwen en knutselen. Daarnaast zal spel gericht zijn op actie-reactie. 

Het vuurprogramma geeft inzicht in leiderschap en leert kinderen te doen wat ze graag wensen. Vuur vergroot het zelfvertrouwen.

Evenwichtig vuur

Bij evenwichtig vuur, durven kinderen te gaan voor wat ze willen, zonder anderen te schaden of te benadelen. Met evenwichtig vuur ben je creatief, hebben kinderen doorzettingsvermogen om doelen te behalen en op te krabbelen na teleurstellingen.

Te veel of te weinig vuur

Te veel vuur zorgt voor o.a. kinderen die impulsief zijn (eerst doen dan denken), steeds beginnen aan nieuwe dingen zonder iets af te maken, moeilijk tot spel komen en in sommige gevallen alleen aan zichzelf denken.

Te weinig vuur zorgt o.a. voor onvoldoende zelfvertrouwen of lef. Kinderen zijn geneigd dingen te doen die ze niet willen of komen niet in hun creativiteit. Ze kunnen zichzelf wegcijferen voor andere kinderen.

Werkwijze

  • Creatief spel of tekenen
  • Leiderschap spiegelen middels hond
  • Het maken van een talentenzon
  • Reactiespellen
  • Verbeteren visuele prikkels
  • Visualisaties

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zoons. Houdt van dieren en natuur. Logopedist, therapeut en ervaringsdeskundige hoogsensitieve kinderen en kinderen met problemen binnen de prikkelverwerking. Werkt in haar eigen logopediepraktijk Ademklank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *