kinderyoga

Wens je meer rust en ontspanning voor jouw hoogsensitieve (strong-willed) kind? Prikkelverwerking, aandacht en concentratie van jouw kind verbeteren? Dan is yogatherapie een goede methode.

Sensory yoga is de combinatie van Sensorische Informatieverwerkingstherapie en Yoga. Deze manier van Yoga zorgt voor meer lichaamsbewustzijn, lichamelijke kracht, planning en organisatie van bewegingen en verschil ervaren tussen binnengekomen prikkels middels Mindfulness.

Daarom verbetert Sensory yoga de motoriek, de prikkelverwerking, de ademhaling, de aandacht- concentratie en innerlijke rust. Tegelijkertijd werkt yoga activerend. Daarom is deze therapie zeer geschikt voor onze prikkelzoekers of hoogsensitieve strong-willed kinderen.

Wanneer Sensory Yoga

Prikkelyoga is geschikt vanaf de leeftijd van 4 jaar, voor 4 jaar adviseer ik Floorplay (speltherapie).

Middels een Sensorisch onderzoek bekijken we welke houdingen en oefeningen passend zijn voor jouw kind. Je krijgt vervolgens een therapieprogramma en Mindfulness geheel afgestemd op de leerdoelen van jouw kind. Mocht je zoekend zijn in de begeleiding van je hoogsensitief strong-willed kind, dan zal ik jou als ouder hierin begeleiden.

Yoga is ook te combineren met logopedie. Heb je vragen, neem dan gerust contact op. Meer informatie over sensory yoga.