visuele prikkels

Overgevoelig voor visuele prikkels

Bij een overgevoeligheid voor visuele prikkels kan een kindje niet goed tegen fel licht. Daarnaast kan je kindje snel afgeleid zijn door de hoeveelheid visuele prikkels die hij/zij binnenkrijgt en weet niet goed op welke visuele prikkels er gereageerd moet worden.

Ondergevoelig

Bij een ondergevoeligheid aan visuele prikkels hebben kinderen moeite met herkennen van letters en cijfers. Het duurt langer voordat deze visuele informatie eigen is gemaakt om er vervolgens op te reageren. Kinderen kunnen moeite hebben met puzzelen en spiegelen cijfers en letters langer dan wenselijk.

Gevolgen van visuele prikkelverwerkingsproblemen

Problemen met het verwerken van visuele prikkels kunnen invloed hebben op de oog-handcoordinatie bijvoorbeeld tijdens schrijven en bij het vangen van een bal, maar kinderen kunnen ook moeite hebben met het oogvolgen, visueel richten. Tevens hebben deze kinderen meer kans op het ontwikkelen van lees/spellingsproblemen.

Wat kan kinderpikkeltherapie betekenen?

Spelprikkeltherapie waarbij spelletjes worden afgestemd op uw kind en visueel richten, visueel onderscheiden en houdingsregulatie worden getraind. Natuurprikkeltherapie programma element vuur richt zich op visuele prikkelverwerking